Waterdoorlatende bestrating

Sinds enkele jaren wordt er meer en meer aandacht besteedt aan waterdoorlatende verharding. In samenspraak met de klant proberen wij steeds een gepaste oplossing te vinden.

In de keuze om het hemelwater te laten infiltreren bij elk perceel zijn er 2 grote subgroepen, namelijk waterdoorlatende en waterpasserende bestrating.

Indien de klant de infiltratie maximaal wil benutten, kunnen wij eveneens aansluitend regenputten plaatsen om het hemelwater op te vangen. Daarnaast voeren wij ook rioleringswerken uit, waaronder ook deze voor gescheiden riolering.

Sinds 2014 hebben wij zeer positieve ervaringen met onze eigen cementgebonden waterdoorlatende onderlaag. Hierdoor kunnen wij aan onze klanten nog steeds garanderen dat er geen verzakkingen optreden. De bestrating kan dus ook gebruikt worden door zwaar verkeer zonder beschadigingen of verzakkingen op te lopen. Als bijkomend voordeel fungeert de cementgebonden onderlaag als opvangbuffer tijdens hevige regenval, om dit later stelselmatig te laten infiltreren in de grond.

 

Olivier Coppens